Persoane interesate

sâmbătă, 27 august 2011

Lumina

   Când, la începutul vostru, gândirea se contempla ea însăşi, ea deveni Principiul Luminii. Lumina a fost prima creaţie. De fiecare dată când un gând este apreciat (sau considerat) frecvenţa sa vibratorie scade, ea devine lumină. Moştenirea voastră se ridica la naşterea Luminii, căci fiecare particulă de lumină devine individ, un Dumnezeu.Astfel, toţi aţi devenit ceea ce se cheamă fiinţe de lumină de la naşterea creaţiei.Voi          toţi               aţi        început             existaţi     în            aceeaşi           clipă. 
                             
                             Orice        entitate    care     a existat           vreodată      sau care va fi, a fost creată de gândirea devenită Lumină în clipa în
care  Dumnezeu  Tatăl  se contemplă. Si Lumina emanând din spaţiul Gândirii devine parte din Spiritul lui Dumnezeu. ea deveni curentul de gândire numit şi „ fluviul Gândirii”.Lumina ce fiecare aţi devenit a fost şi este mereu inteligenţă ce sunteţi. Această lumină divină, corpul vostru iniţial şi permanent, constituie spiritul fiinţei voastre - ceea ce eu numesc Dumnezeul fiintei voastre, căci spiritul vostru este Spiritul lui Dumnezeu într-o forma unica. Si acum voi sunteţi dotati cu acest spirit, acest corp de lumina ce aţi devenit cu toata slava, în clipa în care Gândirea, slavitul vostru Tata mult iubit, se contempla.
        La începutul vostru, adică atunci când Gândirea, Dumnezeu, traversa spiritul fiintei voastre, s-a produs o emoţie. Astfel a fost creat sufletul vostru, prin forţă creatoare, ca să poată merge la   sursa   fluviului dragostei emanat de Dumnezeu Tatăl. El a fost creat   în aşa    fel    ca voi sa puteţi merge la sursa eternului fluviu al Vietii, imobilizandu-l sub forma de sentimente, impresii (ceea ce va deveni memoria).Sufletul vostru este de fapt ceea ce va permite sa fiti creatori. În sfârşit, ca să puteţi crea ce este necesar să stiţi, să păstraţi în spirit imaginea gândului desluşită. Aceasta este imaginea care permite sa dezvoltaţi gândurile şi să le dai valoare generatoare de realitate.De exemplu, ca să creezi o floare, trebuie sa ai gândul unei flori noi unice pe cale de a răsări. Gândul la această floare este interceptat de eternul fluviu al gândirii la care spiritul vostru, Lumina fiintei voastre are acces. După aceea, ea este păstrată cu claritate în suflet, ca o imagine emotională. Graţie dorinţei, veţi putea de aici inainte să vă rememorati aceasta imagine - gândul „floare”, să o contemplaţi şi sa o dezvoltaţi, dându-i forma, culoarea,mărimea pe care o doriţi. Puteţi de acum înainte să creaţi o floare unică în fiecare moment. Si păstrând gândul în memorie, puteţi perfect să-i desenaţi imaginea.Fără suflet, n-aţi putea da Tatălui o forma, fără ea nu veţi putea imobiliza gândurile,apoi contempla, ca apoi să le puteţi manifesta.Ceea ce denumiţi creaţie, este în sfârşit valoarea Vietii, care a fost dintotdeauna.căci creaţia este fără început şi mai mult ca sigur fără sfârşit.
        Cât despre creatori, sunteţi voi toti - voi, entităţile de lumină, Dumnezei. Toate lucrurile au fost create de Dumnezeu, din substanta numită gând care este Tatăl, şi tot ceea ce Dumnezeii crează. Tatăl devine - asta constituie fiinţa în expansiune a Tatălui.Materia pe care o vedeti în jurul vostru, este Tatăl. Tatăl este materia dat fiind că este orice lucru. Dar creatorii materiei sunteţi voi toţi - Dumnezeii sunteţi nişte făuritori desăvârşiţi. De                                       la                                            început, într-adevăr, aţi                                    fost                                     dotaţi                                                         cu     inteligenţă                                                         capabilă                                        de                            a          concretiza                                    în        materie idealul pe care vi-l puteţi imagina prin intermediul Gândului.Totul derivă din gândire. Absolut totul! Orice obiect din materie a apărut printr-un ideal de gândire îmbrăţişat de emoţie. Inainte de orice creaţie, gândul primului lucru a fost închipuit de suflet ca ideal. Toate lucrurile materiale din lume au la origine un ideal de gândire  considerat de unii din Dumnezei şi manifestate de ei cu materia care este Tatăl.Orice porţiune (bucată) de materie este înconjurată de lumină. Oamenii voştri de stiinţă încep să ştie. Ei au descoperit că materia grosieră este lumina a cărei frecvenţă vibratorie a fost încetinită, coborâtă.

Ramtha-Cartea Alba

6 comentarii:

  1. frumos pasaj, ca de altfel întrega carte, pe care nu am reuşit încă să o termin :)
    interesant e că sunt sigur că pasaje alese din tipul acesta de cărţi spun multe despre cei care le aleg şi în cazul tău, gravitaţia necondiţionată către lumină.
    mai ales că pe alocuri cartea devine dacă nu complicată, greu de asimilat pentru mulţi. mă bucur că ţi-a plăcut :) asta spune multe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceea ce simtim trebuie redat cumva.
    Multumesc pentru vorbe si pentru ajutor!Seara buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit multe despre acest autor\autoare, dar nu am reușit încă să citesc ceva. Acest fragment arată un om preocupat de știința esoterică a devenirii noastre - de fapt, un maestru, care și-a sintetizat cunoașterea.
    Mai simplu spus, suntem scântei de lumină primordială - sau chipul lui Dumnezeu - carem pentru coborârea în materie, s-au înveșmîntat în corpuri din ce în c emai grosiere, până la cel fizic. Numai așa puteam, probabil, să experimentăm și să învățăm ce este lumea. Și sarcina noastră este să sublimăm această materie grosieră, și să ne întoarcem ”acasă” mai conștienți decât am plecat. După cum spune un mistic: ”Întoarcerea este mai nobilă decât plecarea”. Sau, puritatea redobândită este mai prețioasă decât cea originară...


    Foarte frumos și interesant subiect, îți doresc să ajungi, cândva, să simți că te-ai întors ”acasă”! Așa cum ne dorim cu toții, chiar dacă tina ne trage înapoi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Florina.
    Si eu iti doresc acelasi lucru :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Fiat Lux e surgiu o Universo, com eles todos os seres.
    Não li o livro, mas o trecho dele é muito belo.

    Beijos

    RăspundețiȘtergere