Persoane interesate

luni, 4 iulie 2011

Intelepciune


    ,, Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucatica de viata, m-as imbraca foarte modest, m-as intinde la soare, lasand la vederea tuturor nu numai corpul, ci si sufletul meu.
     Doamne Dumnezeul meu daca as avea inima, as grava ura mea peste ghiata si as astepta pana soarele rasare. As picta cu un vis al lui Van Gogh despre stele un poem al lui Benedetti, si un cantec al lui Serrat ar fi serenada pe care i-as oferi-o lunii. As uda cu lacrimile mele trandafirii, pentru a simti durerea spinilor si sarutul incarnat al petalelor…
....
    Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete. Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima.''



Gabriel Garcia Margues

6 comentarii:

  1. dacă omul ar realiza că are picătura de înţelpciune care îl separă de infinit am fii cu toţii florile viitorului. parfumul nostru e în aer, trebuie doar să îl respirăm!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar trebui sa invatam Flipi sa avem o relatie de dragoste cu viata,in care sa ne implicam intens nu la modul..asa ar trebui..sau asa mi-ar placea.Poate tu o faci..deja..si tocmai de aceea muzica din interiorul tau devine cantec si pentru mine..Stii cum e..unii ..adica cei ca mine,mai inversi...invata mai intai sa danseze...si apoi sa cante.Seara buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. mutumesc! cu totii avem de învăţat, se cheamă că suntem morţi abia atunci când nu mai evoluăm. cu cât mai evoluat cu atât mai uşor poţi întinde mâna şi spune: uite acesta e sufletul meu. îl împărtăşesc cu tine! căci de fapt asta avem de făcut, experimentând viaţa de aici!
    chair dacă uneori pare, nu există invers, e doar o diferenţă de persepctivă. şi cu cât accepţi mai uşor lucrul acesta vei ştii să îl exprimi.
    ps: şi chiar nu trebuie să priveşti în sus, suntem pe aceiaşi treaptă evolutivă, vorbim aceiaşi limbă, sensibilitate există peste tot, câteodată dansăm, câteodată cântăm. e frumuseţea diversităţii vieţii.

    mulţumesc la fel!

    RăspundețiȘtergere
  4. Invat cu fiecare experinta ca viata este minunata.Nu masor si am invatat sa si accept aparentele suturi si am invatat sa prind palma care incearca sa ma ridice.Pentru ca sunt mai mult pe jos..oricat ai vrea sa-mi spui ca suntem pe aceeasi treapta.Posibil.Insa nu e musai ca eu sa vad tot atat de putine trepte spre inalt ca tine.Pentru ca eu s-ar putea sa vad mai multe.Nu?Tocmai pentru ca inca nu simt vantul trecand prin mine...ca tine..Eu asta simt.Si nu e magulire.E ce simt.

    RăspundețiȘtergere
  5. hai să zicem aşa: din experienşa pe care am primit-o am ceva mao multă înţelepciune. poate. dar în momentul actual nu există o persoană care să poată să se situeze deasupra celorlalţi şi există atâtea aspecte care sunt de luat în calcul şi un sistem de referinţe dinamic care în câteva clipse poate răsturna ierarhia.peste care suprapui sistemele dinamice care suntem noi...
    aşa că stai liniştită, cu toţii avem de învăţat de la ceilalţi.
    şi de la cei mai nefericiţi ai sorţii ar trebui, încercând să îi ajutăm să se desprindă de situaţia în care sunt nu încarcerându-i, separându-i... şi sunt multe aspecte la care ar fi frumos să medităm, şi de ce nu să încercăm să facem ce am venit să facem.

    te cred că aşa simţi, dar eu tocmai asta încerc că explic aici, îmi folosesc darul aşa cum am simţit eu că e mai bine să îl folosesc. şi probabil, dacă nu o faci încă, asta vei face şi tu, şi acei paria, e doar o chestiune de persepctivă. timpul e iluzoriu, vom privi înapoi în cerc şi nu vei ştii de unde ai pornit, pentru că totul e la fel. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Corect.Fiecare din noi poarta in el principiul despteptarii pentru toti ceilalti.Dar cred ca tine si de dispozitia fiecaruia..De intensitate,de puterea de a-si exprima iubirea ..sunt multi factori...Puterea cu care-ti suni tu clopotelul ...Hi,hi..e mai ampla sa spunem..:)))

    RăspundețiȘtergere