Persoane interesate

miercuri, 20 iulie 2011

Dincolo de suferinta

     Am marturisit ..si nu o data..ca fac parte din categoria oamenilor singuratici.Nu singuri..Viata mea a fost suficient de apriga cu mine ..insa aluatul mostenit  m-a facut sa razbesc..si sa pot calca apasat chiar si dupa ce genunchii mi s-au frant ..pe viata.Apropiatii spun ca sunt PUTERNICA.Ce inseamna puternic in fata unei vieti dezlantuite?Puternic..Nu sunt convinsa ca stiu ce inseamna asta!Doar asociez puterea cu-ndurarea.Suna ciudat nu?Insa stiu ca in asta se masoara tot.In felul in care iti induri suferinta.Am patruns fiecare ungher al meu si am vazut o viata plina de dureri.Insa puterea de a ,,duce'' a nascut omul de azi.


    Crucea despre care vorbim toti e facuta exact dupa umerii nostri,nici un gram in plus ..sau in minus.E un adevar in spusele batranesti..,,Dumnezeu le da celor care duc''..Vine o zi cand intelegi ca tot calvarul,toata indurarea n-a fost de prisos.Ca de acolo.. din dureri..s-a nascut iubirea,oricat de greu de crezut ar parea!
    Suferinta m-a facut sa invat sa primesc si sa nu uit sa dau.Si chiar daca ,,intoarcerea''se face cu pasi mici..azi ..ziua care urmeaza noptii mele nu-mi mai aduce cosmaruri..Inca ma regasesc in durerile celorlalti ..pentru ca oamenii sunt in genere mai mult indurerati..decat fericiti,si am tendinta sa las asta sa ma copleseasca ...si de aici retragerea..Inca nu pot sa trag linia..intre mila si compasiune.Cand sufletul ti-a fost sfasiat ..e greu sa nu simti asta.Si nici nu stiu daca m-am vindecat complet..Concluzia insa e ca nu poti sa salti crucea nimanui..oricat ai vrea s-o faci.Ii apartine si chiar daca uneori avem tendinta sa o punem pe seama lipsei de iubire a celorlalti..cred ca gresim.Oricat ajutor ai primi..greul iti apartine.Viata e o intrebare in sine..iar noi ii suntem raspunsul..Si cu cat ne vom intreba mai mult..nu vom inceta sa fim vii!
 

8 comentarii:

  1. Mult adevar in cuvintele tale. Esti intradevar puternica, pentru ca ti-ai gasit in iubire puterea de a merge mai departe. Uneori cred ca si eu am gasit-o dar de cele mai multe ori mi-e teama ca nu si deci ma pitesc pe undeva.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa ziua care am avut-o azi, ca de altfel toate zilele de la inceputul saptamanii si pana maine va fi tot asa intr-o fuga contra timp si numai cu ochii in calculator, si teste si iar teste si la scoala si acsa, si cu servici dupa scoala....multumesc pentru aceasta clipa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sentimentul pe care tu-l numesti pitire..eu l-am nimic retragere.Si toti suntem puternici..pentru ca durerile nu ne pot fi masurate.Toti induram.Si toti suntem azi mai buni decat ieri dincolo de indurare.Incepem sa vedem.Nu totul..ca n-am mai fi aici..dar chiar si faptul ca astazi impartasesti cu mine..e mult!Zi buna sa ai..

    RăspundețiȘtergere
  4. Lumi..sunt cam in acelasi ritm..si ma resimt ca si tine.Uite insa ca putem fi unii langa altii chiar si asa.Eu iti multumesc..ca esti aici!

    RăspundețiȘtergere
  5. ştii. de fapt tu eşti, dacă pot spune aşa şi o să te rog să nu o iei altfel decât e, unul dintre puţinii oameni fericiţi. care au trecut prin suferinţă şi asta i-a întărit şi i-a aşezat pe drumul înapoi în suflet. şi de ce zic fericit? pentru că numai cu iubire poţi combate orice negativitate şi numai iubirea îţi poate da detaşarea necesară să priveşti înapoi acolo unde rana e încă deschisă.
    şi a împărtăşi asta cu ceilalţi e iubire :) şi poţi fi sigură că şi dacă nu se vede ajutorul pentru crucea celorlalţi poţi lua din greutate, chiar dacă final, numai deţinătorul de drept poate face total lucrul acesta. ca să o poţi lua, trebuie să fii numai iubire, nimic altceva.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este cumva o forma de acceptare.Nu ca m-as fi resemnat.Nici n-o poti face.Uneori in valtoare nici nu ai timp sa gandesti..doar traiesti.Nu tine nici de putere..nici de tarie.Nici macar nu pot sa explic..La fel ca majoritatea ..am momente cand privind in urma am senzatia ca vorbesc despre alta persoana.Iar ajutorul primit nu l-as fi vazut niciodata daca as fi calcat pe roze.Din pacate inainte de astfel de trairi nu vezi oamenii de langa tine,nu vezi nimic..esti prins in rutina.Dupa..valul dispare si te inunda simtirea.Simti atat de mult incat nu-ti mai ajunge trupul sa incapa avalansa de trairi pe care REINCEPI sa le simti..
    Despre cruce..e o poveste intreaga si lucrurile se leaga ..cu totul.Sa nu uitam ca cineva a incercat sa ne mantuiasca iubindu-ne desavarsit..Si totusi suntem aplecati inca sub crucile noastre.
    Flipi cred inca ca nimeni nu ma poate salva daca nu ACCEPT sa-l las sa faca asta.
    Ne dorim sacrificiul celuilalt pentru salvarea noastra..uitand ca doar sacrificiul nostru ne va intoarce la noi.Daca nu as pus insasi viata-mi zalog clipei ..astazi eram venita cu acelasi scop..in faza inceputului.Ca si restul lumii inca ma intreb daca am raspunsul corect la intrebarile puse.Uneori zbor,alteori ma tarai..Si ca si ultim raspuns imi spun ca in mine e si inceputul si sfarsitul..ca nu voi intelege niciodata totul..pentru ca nimeni n-a reusit..asta nu ma impiedica sa fiu AZI MAI BUNA CA IERI si nu doar pentru mine ..ci si pentru restul.
    Daca asta e manifestarea evolutiei..inseamna ca o fac..si pot sa si simt asta..

    RăspundețiȘtergere
  7. nu trebuie să ştii dacă ai răspunsul corect la întrebări trebuie pur şi simplu să accepţi că trăieşti, că simţi, că doare, că e zâmbet.
    crucea da, trebuie acceptare şi infinit iubire!

    acel cineva chiar a făcut-o, ne-a arătat ce trebuie să facem, ne-a dat toate cheile, ne-a fărâmat toate crucile. pentru că sub lumina umbrei Lui suntem UNU iar, întregi, şi atunci nu există separare, nu există tristeţe. e doar o chestiune de poziţionare. ideatic vorbind, pentru că aici simţim imens şi trăim pe măsura cestor simţiri :D

    RăspundețiȘtergere