Persoane interesate

sâmbătă, 12 februarie 2011

Viata este un joc


       Priveste urcusurile si coborasurile vietii cu mintea senina.Pentru existenta aparenta,este vorba numai despre un joc.Priveste castigurile si pierderile tale cu o detasare mentala,ca si cum vezi un film.Dupa ce vezi o piesa de teatru buna-chiar si o tragedie-exclami:,,Ce poveste buna!Am invatat multe din ea."In mod similar,chiar si atunci cand treci peste evenimentele tragice din viata ta,spune pentru tine:,,Sunt recunoscator pentru aceasta  experienta!M-a invatat multe."Viata are nevoie de varietate pentru a fi interesanta.Daca un roman ne face sa radem sau sa plangem,il apreciem.Gandeste-te la viata ca la un roman bun sau un film bun.Si retrage-te un pic ,in mod mental.Trebuie sa vezi in perspectiva.Daca nu iti place intriga.adu-ti aminte,cu cat esti mai liber in interior,cu atat va fi mai mare capacitatea de a o schimba.Karma face jocurile.Dar cine a pus karma in miscare?Noi am facut asta.Orice am fi facut in trecut putem sterge.Acum tot ce ne trebuie este determinarea benefica,cea nascuta din libertatea interioara in crestere.Oamenilor le plac jocurile ca sahul si accepta reusitele sau pierderile cu mai multa sau mai putina usurinta.In acelasi sens,ar trebui sa ne permitem sa ne bucuram de viata,chiar daca este vorba de o infrangere.Ar trebui sa ne permitem sa traim cu calm si cu simtul recunoasterii.In acelasi sens trebuie sa ne permitem sa ne bucuram atunci cand ii reintalnim pe prietenii buni-cine stie in cate vieti de pana acum?Si ar trebui sa ne permitem sa plecam din nou,in moarte,cu credinta calma.Viata este un joc.Fii interesat de acesta,dar ramai mereu detasat.Nu lasa nimic sa te afecteze in interior.Oricum se vor derula lucrurile,adu-ti aminte,nu este nimic real.Nu fi ca un anumit domn care,bucurandu-se foarte mult ca a castigat o partida de sah,a murit de atac de cord!Chiar si in timpul orelor intunecate ale unui doliu sau in timpul decaderii corpului la o varsta inaintata,pastreaza-ti o atitudine vesela.Patratele negre,pe o tabla de sah alterneaza cu cele albe.Astfel,fiecare clipa intunecata in viata alterneaza cu lumina,fiecare tristete-cu o bucurie,fiecare infrangere-cu un succes.Schimbarea si contrastul sunt inevitabile si sunt acele elemente care fac acest joc posibil.Priveste-le fara patima si nu le lasa niciodata sa te defineasca in interior.

Paramhansa Yogananda

4 comentarii:

  1. Priveste-le fara patima si nu le lasa niciodata sa te defineasca in interior! Voi tine minte asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu cat ajungem mai aproape de Dumnezeu...cu atat suntem mai intelepti..Lumi.Ne sta in putere sa incercam sa ne traim viata pe care ne-o dorim...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru a ne trai viata asa cum ne dorim, trebuie, in opinia mea, sa ne ducem existenta in punctul 0 al puritatii.

    Asta nu inseamna ca asemenea calugarilor buddisti trebuie sa uscam prosoape ude pe pielea noastra la -20 de grade Celsius.

    Trebuie pur si simplu ca la un moment dat sa dai un refresh, sa te indepartezi de tot ce te inconjoara si sa incepi sa modifici dupa cum ti-ar place sa fie. Cum spuneai si tu Larisa, ai nevoie sa vezi din perspectiva. Tranzitia nu va fi placuta. Multi vor arata cu degetul noile tale optiuni existentiale, dar rezultatele, cu siguranta te vor purta la un nou nivel. Unul dorit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc ca v-ati aplecat spre mine...Am bratele deschise si oamenii care simt ...vin.Sunt coplesita.

    RăspundețiȘtergere