Persoane interesate

miercuri, 14 martie 2012

Mintea poate vindeca


Inteligenţa a creat corpul omenesc cu intenţia ca el să funcţioneze întotdeauna perfect. Boala este interferenţa omului cu această dorinţă, intenţie. Inteligenţa are în permanenţă viziunea corpului în perfectă stare şi acţionează neobosită ca să înlăture orice ar ameninţa viaţa armonioasă a corpului. Sănătatea nu este altceva decât inter-relaţia tuturor părţilor componente ale trupului. Boala este pur şi simplu întreruperea acestei armonii.
Armonia este cheia de boltă a întregului organism şi Univers. Totul în Univers pulsează cu un ritm armonios şi constant. Încă din timpuri străvechi omul a observat acest ritm al universului şi a înţeles cum funcţionează. În timpurile noastre, oamenii de ştiinţă au descoperit că acest lucru este adevărat şi în ceea ce priveşte desfăşurarea gândirii. Ei au aflat că iubirea este ritm iar egoismul discordanţă; încrederea este ritm, gelozia este discordanţă; credinţa este ritm, teama este discordanţă; speranţa este ritm, disperarea este discordanţă; cinstea este ritm, înşelăciunea este discordanţă. Atâta timp cât stările mentale ale omului sunt în acord cu ritmul Universului, echilibrul său fizic şi psihic este asigurat. Când intervine discordanţa în fluxul de gândire, acest echilibru este pierdut. Explicaţia constă în faptul că avem de-a face cu o Inteligenţă Universală ale cărei Legi nu le putem învăţa decât prin observaţii. Din clipa în care am înţeles că armonia este cheia de boltă a Universului, acela care doreşte ca această Inteligenţă să acţioneze în folosul său, trebuie mai întâi să se străduiască să coopereze cu ea. Stările mentale discordante produc boala, căci ele dau năvală şi se lipesc de Legea etern stabilită a Armoniei Universale. Lumea raţională recunoaşte existenţa acestei Armonii Universale şi îşi dă seama că atunci când este ruptă de ea, această Armonie, Divinitatea, nu se modifică spre a ne face nouă pe plac, ci noi suntem aceia care trebuie să ne schimbăm. Secretul vindecării rezidă, deci, în unificarea cu Inteligenţa Cosmică, ce posedă cunoştinţe infinite ale căilor de vindecare şi bunăvoinţa infinită de a produce forma perfectă, aşa ca să ne putem bizui implicit pe curentul de Înţelepciune Eternă în corpurile noastre, atunci când ne ferim de a-i sta în cale.
"Dumnezeu din noi are forţa de a vindeca".

FREDERICK BAILES
Mintea poate vindeca

2 comentarii:

  1. S-a descoperit ca mintea nu are nici o legatura cu creierul, ptr ca de fapt creierul nu decodeaza decat o parte a mintii, nu integral
    A nu se confunda mentalul cu aparatul decodor.

    Am trecut sa spun ca nimic nu poate sa judece mai mult decat o face Sinele, chiar daca Sinele Divin se confunda adesea cu Sinele Uman.
    ptr ca fiecare dintre noi suntem capabili de a fi proprii nostrii justitiari.
    M-a intampinat o melodie si n-am rezistat sa ma bucur de ea.
    Am trecut de fapt sa te imbratisez si sa-ti multumesc ptr tot.
    Atat
    Celestine

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur pentru vizita Celestine.
    Mult succes pe mai departe!
    Sa fii bine!

    RăspundețiȘtergere