Persoane interesate

joi, 8 decembrie 2011

Viata precum o cursa

   
     N-am fost atleta…insa toata viata am alergat dupa ceva..Cand dupa vise,cand dupa oameni,cand dupa  sansa..Cladim mereu in noi idealuri..care odata atinse ne striga SA NE OPRIM..Si noi..fugim tot mai tare..Dupa alte clisee,mai laborioase decat cele vechi..dar la fel de inutile.Uitam in goana noastra sa privim..la stanga ..la dreapta..De cele mai multe ori nu privim nici macar unde calcam..Si raman langa noi…atat oamenii care nu mai pot sa ne-ajunga…cat si oportunitatile care raman prafuite ..intr-o asteptare..pe care o atingem in fine…de cele mai multe ori prea tarziu..
     M-am oprit intr-o zi sa-mi trag sufletul..si m-am trezit fara vlaga..intr-o competitie fara miza..Alergator de cursa lunga..lunga de-o viata aproape..
Mi-am privit talpile..care plang ,mi-am privit trupul slabit..si-am ametit cand mi-am vazut inima bubuind..Nu stiu ce fluier magic mi-a oprit cursa nebuna insa ar trebui sa-i fiu datoare cu mine insami.Nici daca mi-ar da cerul o alta viata la schimb si n-as ajunge la pulsul normal..Mi-am trait viata cu sufletul la gura si cu sangele clocotind.Incep sa prind vorbele batranilor nostrii care se roaga sa le Dea Domnul mintea cea de pe urma…

9 comentarii:

  1. şi tot ce trebuia să faci era să găseşti o limbă de apă în care să te reflecţi. să citeşti în cristalina structură interiorul tău, să laşi pulsul nebun al inimii să găsească liniştea apei.
    iar talpa e tot o oglindă, păşind, primeşti iubirtea mamei pământ revărsată în tot interiorul. şi găsind adevărul acolo în tine, vei înţelege că asta e expresia iubirii prin tine în lume. că eşti unică şi perfectă şi că tot ce trebuie să faci e să te accepţi exact aşa cum eşti şi să îţi dai voie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Flipi
    A sti sa privesti reflectia,a sti ca esti una cu pamantul e constiinta..N-as fi inteles niciodata asta in goana mea nebuna..
    Multumesc pentru clipa de strafulgerare cand am reusit sa vad ce fac cu mine..pentru ca asta este demersul in a putea sa accept si sa fiu..
    Spre deosebire de tine eu abia acum invat adevaratele viteze..momentan sunt in a-ntaia...Ce va urma..voi scrie :)..

    RăspundețiȘtergere
  3. a întâia e singura viteză :)
    aştept impresii de călătorie, de zbor, de firesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. multa dreptate ai, suntem niste alergatori grabitit si lasam in urma ceea ce e mai important.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place enorm titlul...dar si postarea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Lavi
    E suficient ca m-am oprit eu...atunci cand se opreste si altcineva ..citeste si se regaseste..atunci e minune.
    Ce pot sa-mi doresc mai muult?
    Ma bucur ca te-ai oprit azi aici..:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabriella..sufletele se ating uneori..ma bucur ca am reusit sa ating ceva in tine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai primit un mic premiu aici:
    http://lavii-osperanta.blogspot.com/2011/12/cand-esti-singur.html
    sper sa-ti placa >:D<

    RăspundețiȘtergere