Persoane interesate

duminică, 4 septembrie 2011

Pauza

        Resimt o mare nevoie de liniste.O nevoie a absolutului pe care il cautam..insa nu stiu cum il vom atinge.Cautare de noi.Cautare de ingeri.Cautare de iubire.Cautare de Dumnezeu.Ne pecetluim mersul insa nu la trap..cum ar fi firesc ,ci galopand catre atingerea propriilor noastre convingeri.Si ne regasim osteniti.Am inteles cumva ca rabdarea si pauzele isi au din plin rostul lor..si firesc ar fi sa le folosim atunci cand simtim nevoia..Va las alaturi de Wagner,despre care se spune ca ar fi descoperit ,,pauzele'' in muzica si care isi canta iubirile intr-un fel care atinge perfectiunea.

3 comentarii:

  1. Intradevar Richard Wagner a fost un mare compozitor,dar hai sa-ti spun ceva despre viata lui.Inainte sa moara...Wagner ceru prin valetul său să nu fie aşteptat la masă... tocmai avusese o violentă ceartă cu soţia sa, Cosima. Lucreaza mai departe, în cabinetul său, la eseul "Feminin în uman", dar nu-şi mai termină ultima frază începută: "Cu toate acestea, emanciparea femeii nu se produce şi nu progresează decît prin convulsiuni extatice. Dragoste tragică...". Simţind că nu e în apele sale, se duse să se întindă pe canapeaua din cabinet şi, fulgerător, căzu. Cameristei venise în fugă îi spuse abia articulînd: "Soţia mea şi doctorul". Într-o clipă, toţi ai casei erau lîngă el. Buzele îi tremurau. Avu un gest brusc de apărare faţă de ceva nevăzut, şi în clipa aceea îi căzu ceasul din buzunarul de la vestă...spunand "Ceasul meu". Ceasul s-a oprit la ora 15,30, ora morţii lui.Astea le stiu de la scoala de muzica unde am studiat opt ani pianul...pe linga instrument invatam si teoria muzicii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Gabriella pentru completari. Inainte de a fi mari,mari artisti...sunt oameni!

    RăspundețiȘtergere
  3. Larisa, toti avem nevoie de pauze, uneori... si eu am fost intr-o pauza dupa cum bine ai vazut, asa ca cunosc... in pauze ne linistim si uneori reevaluam parti din noi sau din propria noastra realitate :)...
    Mersi pentru muzicuta minunata si zile senine iti urez!

    RăspundețiȘtergere