Persoane interesate

sâmbătă, 7 mai 2011

Am invatat sa pierd..

       Se intampla sa am o percetie mai clara acum a ceea ce ma inconjoara.Se intampla sa ma aud spunand lucruri despre care nu stiam ca le stiu si care curata in urma parte din incercari.Incep sa inteleg si sa simt cumva la modul ca trebuie sa ACCEPT fara revolta,fara nemultumiri,fara intrebari...doar sa accept pentru ca totul oricum curge.M-am lasat prinsa prea mult in corzile unor certuri cu mine,cu viata fara sa mai vad esentialul,fara sa mai traiesc,fara sa mai fiu acolo.Ocupatia mea de atunci era sa stiu  de ce mi se intampla mie?Ce-am facut gresit?De ce eu?Insa in cearta mea cu Dumnezeu uitam ca EU asta doream sa fiu,ca timpul meu era acaparat de lupta mea.Nu pricepeam ca sunt ,,la o ora deschisa'' si eu care credeam ca invatasem tot..de fapt nu pricepeam nimic.Si eram ascultata..iar si iar..si notele veneau pe masura lacunelor mele.Nu stiu cum am iesit.Constient sau nu am facut-o si am inceput sa invat sa accept din nou ..putin  cate putin..lumina.Si acum vad CONSTIENTA tot.Vad lamentarile,vad neputinta,vad durerea,vad abisul unde eu traiam..Si stiu ce ar fi trebuit sa fac.Si unde am gresit.Viata iti da cu prisosinta tot ceea ce-ti ia.Astazi stiu sa privesc relaxat tot ceea ce pana ieri ma ,,omora''.Incep sa  traiesc din nou mental si incerc SA FIU ACOLO!(in cazul fericit in care mintea n-a sters tot ceea ce m-a ranit.Sunt perioade intregi ,ani buni din care n-am o amintire..Nu stiu nimic..)Si vad cum as fi depasit momentul acceptand..
      E binefacator sa stiu ca iata ..pot sa fiu la carma vietii mele,putand alege CUM sa ma indrept pe drumul meu si astazi imi am inima plina de bucurie,rabdare,acceptare si paradoxal MULTUMIRE si RECUNOSTINTA.Cred ca am invatat sa pierd..ca sa pot traiesc minunea de a regasi.Adica mult mai clar am invatat ca uneori pot schimba in bine..iar alteori trebuie sa inteleg ca nu pot schimba ..dar pot trai .Pot fi vie!

10 comentarii:

  1. Larisa, vad in oglina ta, inceputurile trezirii mele... ma vad, cu cativa ani in urma, avand aceleasi ganduri si feelinguri, aceleasi intrebari, aceleasi certuri cu mine si cu Dumnezeu... literalmente... si mai vad apoi acelasi inceput de inflorire :)... nici nu stii ce te asteapta!... nici nu stii cat de multe flori te mai asteapta pe Cale :))... numai sa continui sa pasesti...acceptarea e baza... acum pare un tel pe care il atingi, dar cu cat mergi mai departe iti vei da seama ca nu e decat un nou inceput :))) si fiecare mica realizare pare apoi ca o noua gura de oxigen, ca un nou inceput. Mi-a placut Osho cand spunea ca de fiecare data cand inspiram renastem si de fiecare data cand expiram murim... murim si renastem in continuu... in fiecare secunda avem sansa unui nou inceput ;)... in fiecare clipa devenim... devenim... devenim...
    ceea ce devenim... e alegerea noastra :))... si asta e frumusetea vietii...asta e darul divin... posibilitatea de a putea alege, tot timpul, ceea ce vrem sa Fim, nu neaparat la nivel de masca (masti mai am si eu, de multe ori), ci la nivel de esenta :)... chiar daca uneori in societate acceptam ca nu putem fi exact asa cum dorim, o putem face macar inauntrul nostru... si pana la urma chiar si rolul nostru social se va schimba reflectand in mare masura acest nou grad de constientizare.
    Doamne iar m-am lungit... ce sa fac daca atingi subiecte dragi mie :). Gata, am fugit :)
    seara frumoasa!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Laura
    Cum ma incurajezi tu pe mine...Nu te mai plange ca scrii mult..avem spatiu suficient.Merci!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lumi
    Incerc sa asez in MINE tot ceea ce scriu.Nu e o lectie..e o parte a vietii care mi-a dat multe batai de cap.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Querida Larissa!

    A sua espiritualidade me encanta!

    Beijos

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesantă scumpa mea!
    Melodia tristă dar imaginile
    superbe!
    O seară plăcută!
    Te pup și îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ti-am raspuns pe blog, om frumos.

    Nimic nu se pierde- totul se transforma.
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt in transformare se pare.Te imbratisez..si iti trimit multa ..multa putere,liniste si iubire!

    RăspundețiȘtergere