Persoane interesate

duminică, 29 mai 2011

Dimineti

         Am citit ieri cateva cuvinte ale Sfantului Pantelimon spuse unui pustnic sosit sa-i ceara sfatul:
,,-Parinte,spune-mi un cuvant pentru mantuirea sufletului meu!
-Tine-te pe marginea iadului deznadejdii,si cand vezi ca ai inceput sa aluneci,trage-te putin inapoi si bea o ceasca de ceai!"
         Cred ca nimeni oricat de plin ar fi de Dumnezeu..nu poate sa ne spuna ce ar trebui sa facem pentru noi..calea ne apartine si tot sfatul se gaseste in fiinta noastra.
         Ajuta poate insasi ascultarea cuiva.Atat.caci raspunsuri nu-ti va da nimeni.
        Cunoasterea e in noi,in calea pe care uneori pasim ca si pe lama unui cutit..repetand obsedant aceleasi greseli.Nu exista matematica in vietile noastre.Rezolvarile merg pana intr-un punct unde se inverseaza semnele si rezultatul e altul decat cel corect.
        In tot haosul cautarilor mele cele de toate zilele..constat ca am avut parte (de zeci de ani poate) de un lucru imens si de care n-am putut sa fiu constienta.Dumnezeu mi-a trimis DIMINETILE.Diminetile mele sunt partea frumoasa,plina de fericire din care mi-am luat imensitatea puterilor de a curge prin zile si nopti.Nu pot explica.Nu pot vorbi.Pot spune ca atat timp cat  DIMINETILE mele ma vor gasi fericita ..eu si Dumnezeu vorbim aceeasi limba.
            
                 

6 comentarii:

  1. Cred că înţeleg puţin ce vrei să spui!Dimineţile sunt un veşnic început, în fiecare dimineaţă, simţim că ne reîncepem viaţa.

    Aşa este, nimeni nu poate să ne spună ce să facem pentru propria mântuire. Sf.Serafim de Sarov spunea doar "să citim Evangheliile, şi să ne folosim propria judecată", şi că "sfatul îngerului nostru păzitor ne este de ajuns".
    Desigur, în situaţii de criză, avem voie să cerem sfatul unui om mai înţelept, mai trezit spiritual, sau al unui duhovnic. Dar, depinde foarte mult de gradul lui de trezire, ca să ne dea un sfat cu adevărat potrivit pentru noi.
    Şi atunci, cel mai bine este să ne urmăm propriul Sfătuitor lăuntric - chiar dacă greşim. Vom greşi o dată; a doua oară, vom învăţa lecţia...

    Mulţumim pentru înţelepciune, e bine uneori să ne ascultăm reciproc, aşa cum ziceai. Ca să ne ajute în munca noastră lăuntrică.

    RăspundețiȘtergere
  2. Analiza ta e profunda Florina si ai inteles mult din ceea ce am vrut sa spun.Fiecare din noi avem ingeri aproape.Ingerul meu mi-a sters din minte, de niste ani buni..intunericul noptii si mi-a dat cele mai frumoase dimineti ale vietii mele.Asta nu s-ar fi intamplat daca Dumnezeu n-ar fi vrut sa vad ziua.Daca cineva m-ar intreba la care parte din zilele mele n-as putea sa renunt..acesta ar fi raspunsul..LA DIMINETI.Sa-ti fie ingerii aproape!

    RăspundețiȘtergere
  3. Profundo!

    O conhecimento está dentro de nós... E a língua dos anjos também.

    Beijos Iluminados

    RăspundețiȘtergere