Persoane interesate

sâmbătă, 2 iunie 2012

Povestea unei tinere!

       Cu mai bine de un an in urma postam aici despre un suflet drag mie pus la incercare de una din cele mai grele boli posibile.In existenta ei lucrurile au luat o forma cruciala fiecare zi fiind un mare dar.Voi posta aici ,cateva randuri ale ei..incercand sa fac ceva pentru ca visul ei ..de a redeveni un om sanatos ,sa fie realitate.Va rog din suflet sa ii fiti aproape fiecare dintre voi asa cum veti putea.Tot ceea ce pentru noi pare nimic.. pentru altii poate inseamna aproape totul.Va multumesc tuturor!Numele meu  e Maria Andreea, am 30 de ani şi sunt din Iasi. Inainte de a incepe mica mea poveste, aş vrea doar să vă spun în cazul în care pentru o secunda veţi vrea să vă imaginaţi cam cum sunt, va spun eu: sunt o fire optimistă, veselă  şi plină de viată, aşa cum ar trebui sa fim cu totii indiferent de ce se intamplă în viaţa noastă. Poate de multe ori fara sa vrem, ori fara sa ne dam seama, nu ne bucuram de fiecare secunda asa cum ar trebui...Eu am invatat!!
Povestea mea, ca a multora dintre cei aflati in situatii similare, incepe cu o banala vizită la medic. Boala mea a debutat cu un ganglion in zona gatului, o iritatie a pielii si cu slabit brusc, lucru care m-a speriat si m-a facut să merg la medic. După mai multe etape, pe la mai mulţi medici, fiecare din ei avertizandu-mă că va urma o perioada grea si dificila pentru mine, am ajuns la doamna profesor doctor Ecaterina Hanganu, dumneaiei mi-a facut un set de analize după care am facut o biopsie dintr-un ganglion care era localizat in zona gatului.
A urmat o perioada de asteptare de cateva saptamani. Vă daţi seama ?  Timp in care mi-am facut fel şi fel de ganduri, însa am ramas optimistă şi increzatoare că Dumnezeu ştie ce face cu mine. A sosit si diagnosticul...
Boala mea a fost diagnosticată în urmă cu 1 an, LIMFOM HODGKINS cu scleroza nodulara stadiu 3B (ceea ce inseamna un cancer al sistemului limfatic).  Si de aici un lung sir de mers la spital o data la doua saptamani, să îmi fac tratamentul,chimioterapie (citostatice), schema de tratament aleasa de doamna profesor doctor a fost (ABVD), tratament pentru care am facut eforturi să gasesc resurse financiare pentru a mi-l procura, asta pe langa faptul ca l-am cautat prin diverse tari, ca nu se gaseste usor si nu se elibereaza decat pe baza de reteta de la medical hematolog. Cu un strop de noroc, am reusit şi l-am procurat, si am inceput tratamentul.
Dupa o perioada de 7 luni de tratament am facut un CT, din nefericire rezultatele nu au fot bune. Am fost trimisa la Bucuresti , unde am facut un PET CT iar vesti proaste, am sperat fiecare secunda ca va fi bine, sper in continuare.
Cu rezultatele  de la Bucuresti m-am intors la Iasi unde doamna doctor dupa ce le-a studiat, a spus ca trebuie sa fac un transplant autolog de celule stem!
Autotransplant de celule stem? Mi-am zis Dumnezeule?! Ajuta-ma sa pot trece si peste asta! Am fost acum 1 luna la Clinica din Targu Mures, unde am stat 16 zile, timp in care am facut o chimioterapie mai agresiva si mi s-au recoltat celulele stem. La externare, am plecat cu o reteta, cu doua medicamente numite (Carmustinum fl 100mg,6bc si Alkeran fl 50 mg,6bc) care costa in jur de 6000 ron, bineinteles trebuie sa le procur personal din bani proprii....
In prezent am revenit in Iasi unde m-a asteapta inca 2-3  luni de chimioterapie (citostatice care vor fi procurate tot de mine pentru a putea incepe tratamentul.Asta din cauză că în România statul nu face aproape nimic pentru bolnavii de cancer spun asta cu tristete), apoi voi revin la Targu Mures pentru  autotransplantul propriu zis.
Stiu insa ca la capatul acestui drum lung si anevoios ma asteapta o viata lunga si frumoasa alaturi de viitorul meu sot!.Apropo ma marit  anul viitor, în vară cu barbatul pe care îl iubesc şi mi-a fost aproape şi m-a sprijinit şi ajutat din toate punctele de vedere şi pe toate planurile în toată  aceasta perioada!
Şi aici imi vine în minte un celebru citat>"Mulţi dintre noi îşi traiesc viaţa fugind de sentimentul de a nu putea suporta durerea, ceea ce e o convingere gresită. Caci noi deja am suportat durerea. Ceea ce nu am facut a fost să simţim ceea ce suntem dincolo de durere". - Bartholonew.
Orice ar fi,oricum ar fi,tot ceea ce stim este ca avem o singura viata,ar trebui sa invatam sa o traim frumos si intens!.
BTRL- Iasi
RO16BTRL02401201W07224XXRON
Titular cont Lacatus Maria Andreea

Un comentariu:

  1. Esti un suflet minunat! Cu o putere fantastica de a fi langa oameni, exact in momentele in care ei au mare nevoie de un suflet cald cum e al tau.
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere