Persoane interesate

joi, 12 ianuarie 2012

Reflectie

În viata nu poti trai experienta bucuriei, opunându-te ideilor si ac­tiunilor altor oameni. Poti trai experienta bucuriei, numai ramânând cre­dincios adevarului dinauntrul inimii tale. Iar acest adevar nu îi respinge niciodata pe altii, ci îi invita sa intre. Adevarul este o usa ce ramâne me­reu deschisa. Nu poti închide aceasta usa. Poti alege sa nu intri. Poti mer­ge în directia opusa. Dar nu poti spune niciodata: "Am încercat sa intru dar usa era închisa." Usa nu este niciodata închisa pentru tine sau pentru oricine altcineva. Daca ai sentimentul ca usa ti-a fost trântita în fata, înseamna ca ti-ai interpretat experienta cu înfricosare. Crezi doar ca usa este închisa. Ea nu este închisa - dar convingerea ta ca usa e închisa te-ar putea convinge si pe tine si pe altii ca asa stau lucrurile.
Sunteti cu totii niste maestri când e vorba sa întoarceti adevarul pe dos. Aveti abilitatea creativa de a face ca orice lucru sa însemne ceea ce vreti voi sa însemne. Puteti face "nu" din "da" si "corect" din "gresit". Chiar atât de puternice va sunt credintele! Dar faptul ca ati rasturnat ade­varul nu înseamna ca adevarul înceteaza de a mai fi adevarat. Înseamna doar ca ati reusit sa ascundeti adevarul de voi însiva.
Este, asadar, foarte important cum îti interpretezi experientele.
Daca te simti frustrat în asteptarile tale, vei accepta oare corectia, sau vei insista ca esti nedreptatit? Esti tu victima a ceea ce ti se întâm­pla, sau esti cel care foloseste aceasta pentru a învata? Primesti expe­rientele prin care treci ca pe o binecuvântare, sau ca pe o pedeapsa?
Iata întrebarea pe care trebuie sa ti-o pui mereu.
Fiecare experienta este o oportunitate de a îmbratisa adevarul si de a respinge iluzia. In aceasta privinta, o experienta nu este mai buna sau mai rea decât alta. Toate experientele au acelasi potential. Ele toate exista doar ca un teren germinativ pentru natura ta divina.
Iata de ce nu trebuie sa disperi niciodata. Vei avea întotdeauna o alta sansa de a te razgândi. Nu asculta de cei care spun contrariul.
Nu exista o judecata de apoi, în afara judecatii pe care tu o vei emite despre tine însuti, atunci când te vei vedea prin ochii mei.
Poate ca în acest moment nu ma crezi.
Poate ca esti convins ca tu ai provocat suferinta altora sau ca esti victima actiunilor acestora întreprinse împotriva ta.
Faptul ca îmi respingi acum cuvintele nu înseamna ca voi înceta sa ti le ofer. De ce crezi ca ar conta pentru mine cât de mult timp îti tre­buie tie ca sa te trezesti? Timpul, desigur, nu are nici o relevanta pentru mine si nici pentru tine, daca e sa spunem adevarul.
Ai timp din belsug sa faci greseli si sa înveti din ele.
Când flecare dintre voi va fi învatat ceea ce a venit sa învete, aceasta lume nu va mai fi necesara. Acest univers fizic, ce ti se pare atât de permanent, se va dizolva în neant - fiindca, o data ce v-ati trezit, el nu mai are nici un rost. Acest timp se apropie, dar nu e nici o graba.
Nu da bice râului si nici nu încerca sa-l stavilesti. N-o sa-ti folo­seasca la nimic. Mintea Divina lucreaza în mintea ta chiar acum, chiar aici. În asta trebuie sa înveti sa ai încredere .

Iubire fara conditii -PAUL FERRINI

4 comentarii:

  1. atatea idei, atatea vorbe din una singura constiinta

    :)

    Imbratisari si sonete a la Krtuoi sa te alinte!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Sublim!! Larisa, draga mea muzica ta este de-a dreptul superba. Iti multumim :) .

    RăspundețiȘtergere